Fotókiállítás a Malom és Kacsa Bisztró és Rendezvényházban

Madárfotó kiállítás Tatán

Egy igazán színvonalas fotókiállítást ajánlok megtekintésre!

Akik szeretik a természetet, azon belül is a madarakat és természetesen a gyönyörű fotókat, nem fognak csalódni ezekben a képekben. Érdemes gyerekekkel is felkeresni ezt a kiállítást, hiszen jó alkalom lehet arra, hogy beszélgessetek a természetről, a természet szeretetéről, a madárvilág megóvásáról.

A fotósok szerepe jelentős a természetvédelemben, a természettudományokban. Általuk lehet közelebbről betekinteni a színfalak mögé. Rengeteg hasznos információ birtokába lehet jutni egy-egy fotó megtekintése közben is.

Sok fotókiállítást volt már alkalmam megnézni. Régebben én is sokat pályáztam, több fotóm is felkerült a falra, díjakat nyertem vele. Ezt csak azért fontos megemlítenem, hogy ilyen szemmel néztem rá erre a kiállításra.

fotókiállítás

A Birdo – Az év madárfotósa magánemberek kezdeményezése.

Nagyszerű ötlet, ami remélhetőleg évről-évre megismétlődik.

Missziójuk: „A Birdo Magyarország kizárólag madarakról szóló fotópályázata, amely amatőr és profi fotósok lencséjén át láttatja a vadvilág tollas teremtményeit.
Hisszük, hogy a fényképek inspirálnak, és cselekvésre ösztönöznek közvetlen környezetünk, valamint bolygónk védelme, megőrzése érdekében.”

A pályázatról érdemes megjegyezni, hogy nem volt nevezési díj és a feltételek sem teljesíthetetlenek voltak, nyitott pályázatnak nevezném. Amit kiemelnék és egyben egy szép „követelmény”, hogy a pályázó az etikus madárfotózás elvét követve készítse el a fotókat.

10 kategóriban láthatunk gyönyörű fotókat

Mind érdekes, figyelemfelkeltő volt. Számomra legkedveltebb kategória a MadArt, ahova a különlegesebb kompozíciójú vagy érdekes technikai megoldással készült fotók kerültek. Ennek a kategóriának a nyertese a Szellemkép címet kapta.

fotókiállítás Tatán

Ez már tényleg profi kategória

Természetfotósok kedvenc témája a madárfotózás. Viszont ez a terület nem a legkönnyebb. Talán a legtöbb türelmet igényli, a fotós felszerelésnek is profinak kell lenni és az sem árt, ha kreatív és profi a fotós is. Természetesen, itt most azokra gondolok, akik pályázatokon indulnak a fotóikkal. Madarakat sokan szeretnek fotózni. A madárfotózás sok mindenre meg tud tanítani. Például türelemre, kitartásra és a természet szeretetére.

A minap egy fotós csoportot vittem a kiállításra és ennél a fotónál többen meg is jegyeztük, hogy ez megrendezett jelenet lehetett, mivel a madár élelme tüskékre volt felszúrva. Még jó, hogy volt a csapatban olyan (Márkus Ferenc), aki kiemelkedően ismeri a madarakat, viselkedésüket, így megtudtuk tőle, hogy maga a madár szúrja fel az általa elfogott bogarát, ha túlkínálat jelentkezik az étlapján.

fotókiállítás

Tata a fotósok paradicsoma

Sokszor nem is tudjuk elképzelni, hogy egy-egy nagyszerű fotó mögött mennyi munka, türelem, tudás és kreativitás van.

A képek között van egy tatai vonatkozású is. Aliczki Manó: Útban a templomba című alkotása elnyerte Tata város különdíját. Itt is gratulálunk!

fotókiállítás

Picike kis hiányérzet

Egyetlen egy dolgot hiányoltam csak. A kiállított képek között nem volt egy összefoglaló kiírás olyan információkkal, hogy ki a pályázat kiírója, hány fotós pályázott, hány kép közül kellett választania zsűrinek és természetesen kik voltak a zsűri tagjai. Vagy esetleg a fotósokról egy rövid leírás is érdekes lehetett volna.

Természetesen a weboldalukon (a webcímük szintén nem szerepel a kiállításon), minden hasznos és érdekes információt meg lehet találni.

itt találjátok a weboldalukat

Hol is van ez?

A fotókiállítást Tatán, a Malom és Kacsa Bisztró és Rendezvényház rendezvénytermében belépődíj nélkül lehet megtekinteni, még január elején. Mindenképpen dicsérendő, hogy teret adott egy ilyen nagyszerű eseménynek. Ne maradjatok le róla, érdemes egy séta alkalmával betérni hozzájuk, hiszen ritkán látni mostanában Tatán ennyire igényes, színvonalas kiállítást

(magánvélemény).

Komondi Ágnes

Tata igazán fotógén város

Ha pedig a városra is kíváncsiak vagytok, a Tata könyvbe 62 helyszín van bemutatva több száz fotón és rövid leírásokon keresztül.

Tata könyv
Tata város

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 + kettő =