Hamis illúziók Tatáról?

Tata város

Te milyen szemmel nézel Tatára?

Mint szinte mindent, itt ezen az oldalon, a fotózás szemszögéből nézzük meg, hogyan is lehet Tatára nézni, mi lehet a cél, hogy ennyi fotót osztunk meg a városról?
Sokan, sokszor fotózzuk a város különböző látványosságait, természeti kincseit.
A fotózás egy kifejezési forma. Egyfajta vizuális kommunikáció a néző felé. Egy fotó tényt közöl. Egy jó fotó mesél. Egy csodálatos fotó pedig szárnyakat ad, lehetőségeket tár eléd, elindíthat egy képzeletbeli úton.
Ha gyönyörű fotóra bukkansz, biztos lehetsz benne, hogy megállsz előtte és (maradva a Tatát ábrázoló fotóknál) felkelti a kíváncsiságot a város, épület, park vagy éppen egy tó iránt.
Egy fotó sok mindenről mesélhet. Mesélhet az éppen aktuális állapotokról vagy múltról. Egyet nem tud megtenni. Nem tudja eléd vetíteni a jövőt. Arra csak a manipulált fotók képesek.

keresztelő szent jános szobor
Tata Cseke-tó
Esterhazy kastely Tata

Tatáról rengeteg fotó készül nap, mint nap.

Fotógén város, szó se róla. Mindenki igyekszik a legjobb tudása szerint fotózni. Persze, itt is vannak kivételek, mikor csak felemelik a telefont és kattintanak egyet. Teszik ezt azért, mert elragadta a pillanat, elvarázsolta egy látvány, egy fény, egy átsuhanó jó érzés. Ezek a fotók igazából csak a készítőjének tetszik, mert érzelmet tud kötni hozzá. Rengeteg gagyi, rossz minőségű, ferde vízvonalú, kiégett, rosszúl komponált fotóval is találkozunk nap, mint nap.
Szívesen osztjuk meg a fotókat, dicsekszünk azzal, hogy Tatán élünk, ide látogattunk.
Sokan jönnek Tatára, főleg hétvégén, mert éppen olvastak egy magazinban a városról, ahol kiemeltek 5-6-9 legszebb helyszínt. Persze csatolva a bizonyítékokat, a fotókat. Hova menjünk hétvégén, mit érdemes megnézni, mit nem szabad kihagyni, ha erre jársz.
Mindig, mindenhol a város legszebb arca jön velünk szembe az online térben, ezeken az oldalakon. Bár ez erősen szubjektív, hogy kinek, mi a szép és gyönyörű.
Ha pedig azt tesszük, hogy világgá kürtöljük, hogy Tata milyen gyönyörű, akkor ne lepődjünk meg, ne bosszankodjunk azon, hogy mennyien jönnek Tatára kirándulni, nyaralni vagy éppen lakni.

Van Tatán egy Fotós séták Tatán nevü csoport, akik szeretnek fotózni. Csatlakozz hozzájuk és még szebb, jobb fotókat fogsz tudni készíteni a városról.

Itt találod meg a csoportot, katt ide
Tata város
tata pezsgőgyár
Tata város

Ennek a városnak is vannak hiányosságai, mint szinte mindegyiknek, amiket főleg az itt élők vesznek észre.

Azok, akik nap mint nap koptatják az utcák kövét, sétálnak valamelyik tó partján, viszik iskolába a gyermekeiket vagy éppen egy rendezvényre mennek. Látják a sok eldobált szemetet, eltört padokat, elhanyagolt területeket. Bosszankodnak a kevés parkoló miatt, türelmetlenek a bedugult utcákon. Ilyenek is vannak, szép számmal. Ezek lenyomataival főleg a tatai oldalakon találkozhatunk. Nincs ezzel sem semmi baj, ezeket is érdemes észrevenni, felszólalni ellene.
Azt pedig mindenki egyénileg döntheti el, hogy ő mit vesz észre, mit kommunikál és milyen minőségben.
Nincsenek hamis illúziók. Valóság van. Tata gyönyörű város, rengeteg lehetőséggel, de sok javítanivalóval.

Egyet senki ne felejtsen el! Amilyen minőségben, stílusban kommunikál, olyan képet alakít ki magáról is.

A Tata könyvben a szép fotók mellet objektivitást is találsz. A város 62 helyszínét bemutató könyvben megtalálod a gyönyörű helyszíneken kívül a nem túl mutatós terrületekett is. De az is Tata!

Tatáért, mi tataiak tehetünk! Rajtunk múlik, milyen lesz ez a város a jövőben!

Tata város
Tata város
Tata város
Innen tudod megrendelni Lapozz bele itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × egy =