Elüldöztük a vadludakat

Téli Tata

Ismét írtak, írnak Tatáról!

Elüldöztük a vadludakat!
Nem túl jó színben feltüntetve a várost, az itt élő embereket.
Tata télen a madarak városa is lehetne.
Ideális esetben, január végéig, február közepéig sokezer madárnak, főleg vadludaknak szolgál pihenőhelyéül az Öreg-tó.
Ezért is hoztak olyan felelős döntést hozzáértő szakemberek, hogy tilos Tatán a tüzijáték.
Na, nem az egész városban, hanem a tó környezetében.
Szilveszterkor voltak olyan emberek, akik nem voltak képesek tovább gondolkodni azon, hogy a pillnatnyi örömük, milyen kárt okoz a természetben.
Kinek okoz az örömet, ha olyat tesz meg, ami tilos. Persze, sokszor felrúgunk sok szabályt, de olyanokat nem lehetne, ami károsítja a környezetet, az élővilágot. Az Öreg-tó sok ezer madár pihenőhelye télen. Most megrövídítették nekik ezt az időszakot.
Persze, van érvelés az mellett, hogy ez nem gond, mert régen még lőtték is őket, meg kárt okoznak azzal, hogy belepiszkítanak a vízbe és még lehetne sorolni az ellenérveket. Csak elfelejtik, hogy változik a világ, Egyre kevesebb a zöldfelület, egyre kevesebb az élővilág. Ehhez nekünk is alkalmazkodni kell. Vigyázni, óvni kell a természetet, az élővilágot, mert nem lesz a jövő generációjának miben gyönyörködniük.

Egy biztos. Azok fejében gond lehet, ahol a tilos ellenére olyannal szórakoznak, ami több kárt okoz, mint hasznot. Nem tudni, hogy EQ vagy az IQ hiányban szenvednek. De, valamelyik nincs megfelelő mértékben meg náluk, az biztos.

Pillanatnyi, pár perces „csodáért” sokakat megfosztottak a természet másik csodájától. Mert reggelente, akik szeretnek a tó környékén sétálni, fotózni, azoktól elvették annak a lehetőségét, hogy még sokáig részük legyen abban az élményben, ahogy felreppen sokezer lúd egyszerre.
Voltak, akik még dicsekedtek is ezzel a tettükkel. Csak gratuláni lehet hozzá!
Reméljük, méltó büntetésben részesülnek, mert ha következmények nélkül marad, akkor tényleg bármit meg lehet tenni ebben a városban (is)!

Tata város

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 2 =