Feneketlen tó – amelyik kevésbé ismert

feneketlen tó tata

Vanak Tatának kevésbé ismert helyei is, ilyen a két Feneketlen-tó is

Tudtad, hogy Tatán kettő feneketlen tó is van? Az egyik, a közismertebb a Fényes fürdő területén található, a másik pedig a Réti tavak után.Pár éve fedeztem fel kedvenc helyemnek a Feneketlen tó II-őt. Kellően közel van a városhoz és kellően távol van a város zajától.Igazság szerint ez kellene, hogy az első legyen, mert a létező legkorábbi tatai térképeken már jelölve volt ennek a tónak a helye. Rövid kirándulásnak is kitűnő választás.

Tatának vannak csendes részei is

Ha nyugalomra vágysz és belefér pár száz méter gyaloglás, akkor ezt a helyet feltétlen keresd fel!

Ez a terület mindig tartogat meglepetéseket. Van, hogy annyira el van ázva a környezete, hogy száraz lábbal esély sincs a partjára jutni (ez fordul elő többször), és van, hogy egy nagy esőzés után, mint ami mostanság is volt, szinte porzik a partja a szárazságtól.Hogy mi is fogadja az ide látogatókat?Csak csend, nyugalom és madárfütty. Gyönyörű színek, tiszta levegő és béke.Nem horgásztó, bár vannak, nem éppen gusztusos jelek, hogy járnak ide ki horgászni. Úgy tudni, hogy a felszíni beszakadások miatt, ahogy a víz dolgozott a mélyben, folyamatosan mosta, vékonyította a felszint, így lett ilyen majdnem kerek, szabályos formája. Persze, azóta a növényzet is rendezte a partját, próbálja elhódítani a területet.Ez a tó egy menedék a város zajától. Ha csak egy órára is, de ide érdemes kisétálni.

Figyelem! Ez a tó magánterület!

Nincs lekerítve, szabadon látogatható. De! Vedd figyelembe, hogy itt is érvényesek azok a szabályok, hogy vigyázz a környezetedre! Tata a tisztább városok kategóriájába tartozik, maradjon ez így is! Ha viszel enni-innivalót, a csomagolásukat hozd is el innen. Itt nics kihelyezett szemetes, így amit viszel, hozd is el!

Hogyan találsz ide?Kisétálsz a Réti tavakhoz, elmész a túloldalára. Ott, ha szemben áll az épülettel, akkor bal kéz felől az információs tábla mellett vezet egy keskeny ösvény. Ha az túlságosan be van nőve, akkor kicsit odább a rét mellett elsétálsz és kb. 30 méterre találni fogsz egy csapást, ami szintén a tóhoz vezet. Ez utóbbi inkább a szárazlábas megoldás.

Kellemes felfedezéseket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + 4 =