Egy sportpark Tatán, az Angolkertben. Fedezd fel, próbáld ki!

Kevesen tudják, vagy tudják, de lusták odáig elsétálni, hogy van az Angolkertben egy klassz kis játszótér és egy sportpark egymás szomszédságában. Ezt azért írom így, kissé pimaszul, mert ha 10x arra járok, abból 9x nincs senki a játszótéren. Pedig sok helyi lakosnak kedvenc helyszíne az Angolkert. A kisgyerekeseknek miért nem? Pedig van nagy parkoló a közelben, a belvárosból is egy kisebb sétával elérhető, az nem lehet kifogás, hogy messze van.

2017-ben adták át, vagyis már 5 éve. De talán majd egyre többen felfedezik, használatba veszik rendszeresen, hiszen az Építők parkjában lévő terület egyre zsúfoltabb, egyre jobban „tömegesedik”.

Angolkert parkoló
Angolpark játszótér
Angolpark focipálya

Előnyei, hogy messzebb van a város zajától, csupa zöld terület veszi körül és itt nem kell félni, hogy kiszalad a gyerkőc az útra. Nincs túlzsúfolva, van tér, van szabadság van minden olyan, ami egy felkapott, közismert játszótéren nincs. Persze, ne keresd itt a lángost, a fagyit, itt nem lehet leülni kajálni egy teraszra. Itt csak játék van, egymásra figyelés van. És ebből van egyre kevesebb és kevesebb.

Gyönyörű a környezet, a madarak csivitelésén kívül maximum a néha elsuhanó vonatok zaja töri meg kissé a nyugalmat. De ez igazán elfogadható, cserébe a tiszta és nyugis területért.

Több generáció is találhat számára lehetőséget a kikapcsolódásra. A kicsiknek, csúszdától kezdve, homokozó, hinta és mászófal is a rendelkezésükre áll. Még egy palatábla is színesíti a lehetőségeket. Persze, krétát otthonról kell vinni, na de ha a gyermek szeret rajzolni, írni, pár kréta nem lehet akadály.

A szülőknek van hova leülniük, vannak padok, asztalok. Egy zápor elől is van hova beszaladni.

Számos módja van, hogy formába lendülj, kezdheted akár itt is!

A nagyobbaknak, akár a felnőtteknek is pedig ott a sportpark. Sokféle erősítő gyakorlatra van lehetőség. Táblán, ábrákkal illusztrálva vannak a gyakorlatok, egy kezdő is elboldogul, ki tudja ismeri a lehetőségeket. De láttam már, hogy személyi edzők itt tartották meg az óráikat. Kitelepültek súlyzókkal, ugrálókötelekkel. Futásnak pedig ott a Cseke-tó kör, ami 2,2 km.Amit hátránynak látok, hogy egész délután süti a nap és egy meleg nyári napon bizony a játszóteret és a sportparkot nem árnyékolja le, még részben sem egyetlen fa sem. Így a nyári kánikulában nem egy kedvelt helyszín lehet.Keressétek fel, próbáljátok ki, hiszen felfedezni új dolgokat mindig izgalmas feladat.

A Tata könyvben egy felülnézeti fotót találsz a területről, melyen láthatod, hogy nem túl nagy, cserébe csupa zöld veszi körül.